Front clutch on bw 35 P6 3500

#21
If you fitted that band on the rear then that's why it snapped!.
That is a FRONT Flexi band and should not be used on the rear.
It is also showing signs of coming apart on the other side which it would do if used on the rear as the settings is way higher than that of the front.
 
#22
If you fitted that band on the rear then that's why it snapped!.
That is a FRONT Flexi band and should not be used on the rear.
It is also showing signs of coming apart on the other side which it would do if used on the rear as the settings is way higher than that of the front.
SHIT....your right. It was my fookin mistake.....Thanks for your help. I can fix the problem now i hope
 
#23
I fixed the bands in the correct positions. Changed all the seals on sun gear . I have it running nice in reverse only. no forward gears . I will replace the forward clutch piston i think. it all that's left to do now and it does seem very tight.
 
#25
I was correct about the forward clutch piston being the problem. The one supplied had too large a inner diameter hole. So i have fixed the problem now and will have the box in again tomorrow. And it will be driving out of the garage.
 

harveyp6

Well-Known Member
#26
If they have different size centres it's unlike JPAT not to point that out when you ordered, and if you said it was for a P6B BW35 then the chances are they sent you one for that and you have got the wrong size drum in yours.
 
#27
If they have different size centres it's unlike JPAT not to point that out when you ordered, and if you said it was for a P6B BW35 then the chances are they sent you one for that and you have got the wrong size drum in yours.
Quite possible . The battered one is the one i removed from the transmission . I turned down a sleeve and pressed it into the larger one.
 

Attachments

Top